Katrin B

Katrin B

10 Gotlandstips till.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2012-07-26 16:40

#11. Flyglinjen.
Att på 35 minuter ta sig från Jönköping till Visby är helt oslagbart. Flyglinjen är dessutom helt fantastiska när det kommer till service, bemötande och personlighet. Vi Jönköpingsbor borde verkligen värna om Flyglinjen och flyga mer med dem så de har möjlighet att finnas kvar.

www.flyglinjen.se#12. Austre.
Längst ner på den sydvästa delen av Gotland ligger den här stranden. Lite avsides och det är just det som gör den så bra. Det kan blåsa rejält här nere, men stranden har sammetslen sand och lagom med folk.

Kör mot Pensionatet i Holmhällar och följ sedan badskylten därifrån. Observera att det inte finns någon kiosk så packa en härlig picknickkorg.


#13. Grå Gåsen.
Pensionatet där ”Så mycket bättre” spelas in har kanske blivit lite väl hypat och överkonsumerat men är ändå väl värt sitt besök. Hade det inte varit fullbokat när vi kan dit hade jag mer än gärna stannat för en härlig middag i skenet av facklor och glödlampor.

Boka, boka, boka om ni har tänk äta middag. Och ta en titt på deras hemsida för de har en hel del intressanta livespelingar under sommaren. Hoburgsvägen 3, Burgsvik. Telefon 0498-497 000. www.gragasen.se#14. Djupvik Hotel.
Mitt i ingenstans ligger designhotellet Djupvik. Vi åkte förbi av en lycklig slump och blev förälskade i stället direkt. Vi tog en kaffe och en chokladtryffel, men maten såg också ljuvlig ut. Och stället i sig är både sjukt snyggt och vädligt gemytligt. Bra service, skönt häng och bedårande kvällssol med utsikt över Stora Karlsö.

Eksta Bopparve 233, Klintehamn. Telefon: 0498-24 42 72. www.djupvikhotel.com#15. Toftalagret.
Ursköna Ingela flyr Stockholm sommartid och driver Toftalagret utanför Visby på sommaren. Här hittar ni allt och inget som ni inte visste att ni ville ha. Allt från grislampor till Ingelas egensydda barnkläder. Jag älskar stället och skulle mer än gärna köpa med mig massor hem – om bara den tillåtna vikten på planet hade tillåtit det.

Toftavägen, Krokstäde, Tofta. Toftalagret på Facebook.


#16. Krönet.
Ta en öl, käka lite och om ni har tur så spelar en skönt liveband medans solen går ner som en kuliss hämtad ur en romantisk film. Stället är nog Visbys mest instagrammade plats – helt förståeligt.

Adress: Adelsgatan, Visby. Telefon: 0705-88 99 32.


#17. Surfers.
Bli inte lurad av namnet eller den ganska tråkiga hemsidan, gå på min rekommendation och boka bord direkt. Maten består av kinesiska smårätter och man njuter den i en speciell ordning för att ge smaklökarna rätt behandling. Servicen är i toppklass och man känner som som en stammis redan vid första besöket. Missa inte det här stället när ni är i Visby. Jag lovar att ni inte blir besvikna.

Adress: Adelsgatan, Visby. www.surfersvisby.se


#18. Badplatsen vid Fridhem.
Hyr varsin cykel för 100 kronor och ge er av söderut (norrut är inget att ha, tro mig). Leta upp Fridhems Pensionat på kartan, packa en picknickkorg och ge er av. Det tar ca 30 minuter att cykla från Hamnen och förutom en uppförsbacke är det i stort sett helt platt hela vägen. På vägen måste ni stanna till på Leva Kungslador, så räkna med det i planeringen för det är ett måste att besöka. Stranden består av Gotlands finaste stenar och vattnet är turkosfärgat och hade nått upp i 22° C när vi var där. Stranden är ett helt klart den bästa om ni bor i Visby och inte har tänkt er att hyra bil. När ni ändå nästan är där är Högklints högsta punkt också ett måste, det ligger 5 minuters cykeltur söderut, ni ser dit från stranden.

Fridhem, Högklintsvägen 54, Västerhejde.


#19. Leva Kungslador.
En husfabrik, en restaurang, en butik, en atmosfär, en upplevelse och en verkstad – så skulle jag summera Leva Kungslador. Ni kan bara inte åka förbi utan att ta en titt. Och en lunch. Och en paus. Deras lunchbuffé var sanslöst bra och hade deras grillkväll infallit under vår Gotlandstripp hade vi inte missat det för allt i världen.

Öppet alla dagar 9.00–17.00. Grillkvällar varje torsdag och fredag klockan 18.00 under juli och augusti. Toftavägen 20, Visby. Telefon: 0498-28 80 55. www.levakungslador.se#20. Restaurang Bakfickan.

En fiskrestaurang – kanske inte mitt förstaval alla gånger (eftersom jag inte äter fisk). Men hit går jag gääärna igen. Har hört många rekommendationer om det här stället och alla infriades. Vi satt hela kvällen på deras mysiga uteservering och njöt av havskräftor, kalvytterfilé, vin och stämningen. Tänk på att restaurangen är liten, så boka bord i tid. Vill ni sitta på uteserveringen går det inte att boka bord, utan gå dit i tid och ta ett glas medans ni väntar på ett skönt bord med utsikt över Stora torget.Stora Torget 1, Visby. Telefon: 0498-27 18 07. www.bakfickan-visby.nu

.........................................................................................................................

Ni hittar fler Gotlandstips under kategorin Katrin reser här bredvid till höger.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.