Katrin B

Katrin B

Mina Paristips.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2012-06-07 09:20

Hotel du Nord
En restaurang med sån där härlig atmosfär att man inte vill gå hem. Maten får godkänt, inte mer, men jag kan varmt rekommendera att gå dit ändå bara för att det är så mysigt.

102 Quai de Jemmapes
Telefon +33 1 40 40 78 78
www.hoteldunord.orgBrasserie Lipp
Tyvärr hade personalen på mytomspunna Brasserie Lipp missuppfattat vår bokning och hade stängt när vi kom dit. Så jag kan varken säga bu eller bä – men väldigt många har varmt rekommenderat det till mig så jag tycker absolut att ni ska testa det. Vi gick istället rakt över gatan och hamnade på Café de Flore, ett helt OK frukostställe med omelett och varm choklad.

151, Boulevard St Germain
Telefon +33 1 45 48 53 91
www.ila-chateau.com/lippTakterassen på Gallerie Lafayette
Visste ni att man kan gå längst upp på taket till Gallerie Lafayette och se ut över hela Paris samtidigt som man smaskar på en drink eller äter en lätt lunch. Mycket bättre alternativ än att stå typ tre timmar i kö för att åka upp i Eiffeltornet.

40 Boulevard Haussmann
www.galerieslafayette.comHôtel Costes
Hit gick vi för att ta en drink. Men oj vilket coolt ställe. Hade jag haft fler dagar i Paris (och gärna lite mer euros i fickan) hade jag gärna bokat upp oss på en middag i den snygga matsalen.

239, Rue Saint-Honoré
Telefon +33 1 42 44 50 00
www.hotelcostes.comMerci
Åh, hit måste ni gå när ni är i Paris. Ett urskönt ställe som både har en fantastisk butik med sköna märken och allt från inredning till kläder och roliga detaljer. Och en restaurang i ett inrett bibliotek. Ta en bagel och njut av en lunch i soffan efter att ha shoppat fina presenter till er själva vet ja.

111 boulevard Beaumarchais

Telefon +33 1 42 77 00 33
www.merci-merci.comLadurée
Ja, inget Paris utan macarons från Ladurée. Finns på en massa olika ställen. Jag handlade mina inne på Printemps de la Mode Haussmann.

www.laduree.comDisneyland Paris
Utan att Minna hade en aning om Disneyland hade vi planerat minutiöst för vår resa till Paris. Att vi skulle se Eiffeltornet visste hon men inget mer. Så när vi klev av tåget ut till Disneyland och sa att nu fick hon bestämma resten av dagen vad vi skulle göra och det stora rosa Disneyhotellet uppenbarade sig, sken hon som en sol och sa – dit ska vi gå! Resten är historia och ni förstår nog glädjen hos denna lilla prinsesstjej när pappa dessutom råkade ha tre biljetter till ”paradiset” i bakfickan. Här kommer mina tips för en lyckad dag på Disneyland Paris.

Köp biljetter via nätet hemifrån. Jättesmidigt och väldigt smart då kön är obetydlig för dig som redan har biljett. www.disneylandparis.se

Om du vill sitta mer och äta något annat än hamburgare eller pannkakor så rekommenderar jag er att förboka sittning. Man kan tex boka bord och bli serverad av olika Disneyfigurer eller käka middag i Jack Sparrows grotta. Men det kommer vara fullbokat så ni måste bokas hemifrån.

Planera besöket innan ni åker så ni har ett hum om vad ni vill se och vad ni vill åka för vissa av de stora åkattraktionerna (med typ 90 minuters kö) har Fast Pass köer. Som gör att man tar en snabb biljett och sen slipper man köa. Läs mer här www.disneylandparis.se/disneyparkerna/fastpass

Tänk på att alla tänker likadant, alla vill se paraden klockan 19.00, alla vill åka samma attraktioner och alla vill äta lunch ungefär samtidigt Så det kommer att bli trångt. Att ha med egen matsäck är ett annat bra tips (en vanlig Magnum kostar 35 kr), eftersom all mat är snordyr.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Katrin Bååth 2012-06-07 19:38

Hej Tinna, kul att kunna hjälpa till. De ligger kvar här på bloggen (under Katrin reser) i all framtid förhoppningsvis så bara surfa tillbaka när det är dags.Katrin

Posted by Tinna 2012-06-07 19:20

Tack för jättebra tips, kan jag på något sätt spara detta som någon fil? Ska åka dit i sommar några dagar.