Katrin B

Katrin B

Mina restips 2.0.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2012-01-03 20:29

För att hitta till en massa annorlunda saker när jag reser ser jag alltid till att läsa på ordentligt innan avresa, och då menar jag inte så mycket sevärdheter – utan sånt som man inte hittar i vanliga reseböcker och på resebyråerna. Jag läser bloggar, googlar, ber om tips via Twitter och Facebook och låter andras tips bli navet i min resa – på det sättet har jag och Robert hittat till helt fantastiska restauranger, butiker och platser som vi aldrig hade hittat annars. Här kommer mina tips inför en bra resa. Lycka till.

Googla ditt resmål.
Läs i första hand blogginlägg, de ljuger sällan och ger en rak och ärlig bild av prisbild, smakupplevelse och hur man kommer in på de coolaste restaurangerna. Kopiera och klistra in tipsen i ett eget resedokument som du redigerar i senare.

Be dina vänner om tips.
Och dina vänners vänner, och kocken på favoritrestaurangen, och dina twitterföljare, och dina jobbarkompisar och han i kassan på Ica och... Alla tips är välkomna i det här stadiet. Samla allt i ditt resedokument.

Rensa och sortera.
Rensa ut vilka tips som verkar intressanta. Googla dem och försök att hitta mer fakta om varje ställe.

Boka i förväg.
Bra ställen är alltid fullbokade om man inte bokar i förväg, ibland behöver man ha flera månaders framförhållning. Väldigt många bra restauranger har smidig bokning på nätet nuförtiden. Bland annat via www.opentable.com

Gör upp en enkel resplan.
Notera allt från när du landar till vart du/ni ska äta och vilket område ni ska besöka varje dag. På det här sättet slipper man att lägga onödig tid på att ta sig från ett ställe till ett annat. Och man har full koll på hela resan. Har man gjort upp grova planer för varje dag är det dessutom ännu enklare att vara spontan emellan det som är spikat.

Bokmärk favoritställena i din iPhone.
Sist men inte minst kommer det bästa tipset av alla. Ta fram din iPhone, öppna kartan, sök och bokmärk alla ställen du kanske vill besöka på ditt resmål. Gör man detta hemifrån så funkar nämligen kartanfunktionens färdbeskrivning när du väl är på plats utan att du behöver använda dataroaming. Fiffigt va?! Då hittar du vart du vill hur enkelt som helst och helt gratis!

Dela med dig när du kommer hem.
Se sen till att dela med dig av alla de bra tipsen till dina vänner. Så gör du även dem en tjänst.

Lycka till.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.