Katrin B

Katrin B

New York, dag IV.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2011-08-17 22:37

Dag fyra började med belgiska våfflor, färska bär och loppisfynd på Hells Kitchen Flea Market. Oj oj, oj – en loppissamlares största dröm. Hade jag haft en hel container hade jag gärna fyllt den med gamla möbler, rostiga stolar, askar, verktyg och konstiga pryttlar. Robert blev väl sådär glad över mina fantastiska fynd. En rostig trumpet, en Chanelflaska med rostig etikett, en gammal plåtask, rostiga nycklar, ett skinnfodral från 60-talet till mina skisser, träskoblock och en burk med möbelfinish fick följa med hem.


Färden gick sedan vidare mot Loemanns. Ett varuhus där jag hört att man kan hitta schyssta varumärken till grymma priser. Men oj, vad besviken jag blev. Tänk er Ullared fast tantigare. Ja visst, vissa varumärken gillade jag, men hela butiken gav mig rysningar. Så mitt tips är att skita fullständigt i att gå dit, och ta er ner till Century 21 nere vid Ground Zero istället.


Avslutade kvällen gjorde vi på det som kom att bli min absoluta favorit under vår vecka i det stora äpplet, nämligen La Esquina. Det som ser ut som vilken hörnkiosk som helst, blir för er som har bokat bord en upplevelse utöver det vanliga. Hovmästaren tar er in genom en oskyltad dörr, via köket och ner i en källarlokal, placerar er vid ert bord och förvandlar en vanlig middag till ren magi. Maten är något helt sanslöst om ni frågar mig (enkel men gudomlig). Vi beställde in sex olika smårätter och delade broderligt, och det visade sig vara ett perfekt val. Tänk på att ni måste boka tre veckor i förväg, annars har ni inte en chans att få bord.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.