Katrin B

Katrin B

Tre saker ni INTE ska göra i Milano.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2011-06-08 21:12

I. Käka inte på Paper Moon även om hundra personer har rekommenderat det. Jag tyckte (tyvärr för mina förväntningar var skyhöga) att det var ett j-vla skitställe med sur personal, tafflig inredning och dåligt kött.


II. Åk inte taxi från flygplatsen det blir svindyrt och är direkt farligt, i alla fall om bilen är från sent 1800-tal och chauffören berättar att han är trött efter att ha varit ute lite för länge dagen innan. Bussen in från Malpensa kostar € 7,50 en väg och stannar vid Centralstationen, ta den istället!


III. Stå inte i kö till Il Duomo di Milano (Katedralen). Ta istället bakvägen in (ingen kö och helt gratis). Gå dessutom dit på en söndag vid 11-tiden så är det högmässa. Doften av rökelse och sången från barnkören gav en nästan magisk upplevelse, även för mig som aldrig går i kyrkan. Sen är det enkelt att ta bakvägen ut igen och 50 meter bort är man tillbaka i vimlet och shoppingen igen... De flesta butiker är stängda på söndagar i Milano, men nära Katedralen är allt öppet efter 12.00.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.