Katrin B

Katrin B

Mina Mallorcatips.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2013-07-23 16:50

#1. Boende via airbnb.
Boka ert boende via www.airbnb.com, ett smidigt och billigt sätt att bo i jämförelse med hotell.
Vi bodde i ett containerhus i Palma.


#2. Hyr en bil.
Om man ska stanna mer än bara några få dagar på Mallorca tycker jag absolut att man ska hyra en bil. Mallorca är så pass litet att man kan hinner runt hela ön om man vill.


#3. Platja de Es Trenc.
Missa för allt i världen inte stranden Es Trenc. Barnvänligt, glasklart turkost vatten och förhållandevis oturistigt. Vi njöt varje sekund när vi var där. Stranden ligger på sydöstra sidan av Mallorca och när ni börjar närma er så kör mot Es Trenc Sa Salinera så kommer ni rätt (det står Es Trenc på två ställen). Ni kommer också köra förbi ett fantastisk liten saltfabrik, mer om den snart. Parkeringen kostar 6€ (kontanter), men det är det absolut värt. För att få lugn och ro på stranden så var på plats senast halv tio så dröjer det minst 90 minuter innan det känns som att alla andra kommer dit.


#4. Platja de s’Amarador.
Även den här stranden ligger på sydöstradelen av Mallorca. Det är lite längre att åka från Palma än Es Trenc, men helt klart värt en timmes körning. Från parkeringen är det 300 meter ner till turkosblått klart vatten, en liten kiosk och lagom med turister. Vi hade lite svårt att hitta dit, men här har ni GPS-koordinaterna så blir det inga problem för er.
Longitud: 3°, 11, 14 E
Latitud: 39°, 20, 44 N#5. Espléndido i Sóller.
Tar ni tåget eller bilen till den lilla hamnstaden Sóller så missa inte att käka på Esplendido. Ett fantastiskt snyggt hotell som har skön atmosfär och god mat. Här kan man sitta på uteserveringen och blicka ut över hamnen och havet. I övrigt ger jag inte jättemycket för själva Sóller, mest turistigt och nästan bara krimskramsbutiker.


#6. Kvällsshopping i Palma.
Butikerna i Palma har vanligtvis öppet mellan 10.00–13.30, sen har de siesta i några timmar. På kvällarna har de öppet igen mellan 17.00–20.00. På dagarna känns det alldeles för varmt för att shoppa så vi åkte in vid 17.30 och det kändes helt perfekt. Värmen avtar något och ett härligt sorl av människor fyller alla gränderna. Precis som det ska vara när man shoppar som bäst.


  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post2046