Katrin B

Katrin B

Ocean Beach Club, Makrigialos.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2012-09-07 21:03

Hotellet.

Vi hade läst mycket bra recensioner om hotellet och var och ett av dem stämde faktiskt. Snygg design, fräscha rymliga rum, fantastisk service, underbara pooler, god mat och väldigt barnvänligt.

Vädret.
Oj, oj, oj vi såg inte ett enda moln från det att vi kom tills vi skulle sätta oss på bussen hem igen. 30° C i skuggan och 25° C i vattnet. Luftfuktigheten var väldigt låg så det kändes inte heller klibbigt. Kunde inte varit bättre.

Stranden.
Stranden ligger ca 100 meter från hotellet, har glasklart vatten med sand så len att den känns som en babyrumpa. Den är dessutom långgrund och sanslöst barnvänlig. Man ser heller inte en skräpbit på hela stranden och även om hotellet är fullbokat finns det gott om plats både i solstolarna och i sanden. Tänk på att sanden är väldigt varm så man behöver definitivt ha skor hela vägen ner till vattnet. Vi köpte badskor till barnen vilken var superbra.

Maten.
Vi valde att inte ha all-inclusive utan bara frukostbuffé. Och det visade sig i efterhand var ett bra val. Frukostbuffén var super och sedan åt vi ganska lätt mat, och varierade mellan strandrestaurangen, hotellets a la carte, lokala restauranger, take away och roomservice. Priserna är mycket billigare än i Sverige så det kändes som ett billigare alternativ dessutom.

Rummet.
Oj, vilken tur vi hade, vi bodde i det finaste rummet på hela hotellet, med två meter från altandörrarna till poolen och med utsikt över havet. Vi bodde i en Club Suite med poolaccess och havsutsikt. Några av dessa hade trappor ner till poolen men det slapp vi vilket var ultimat för oss som reste med barn. Så mitt tips är att försöka be om att få bo i rum nummer 1011. Rummet hade dessutom sanslöst bra förvaring, sköna sängar, dubbeldusch och bra kök.

Gym- och spaavdelningen.
Bara några meter från vår terrass låg gymmet och spaavdelningen. Och kors i taket där tillbringade jag faktiskt tre hela förmiddagar på löpbandet. Träningskort för en hel vecka kostare 12€. Utsikten var helt sanslös så löpningen kändes faktiskt rätt kul.

Byn Makgrigialos.
Nästa alla butiker i den lilla byn har stängt igen, och de få som har klarat sig säljer exakt samma dåliga kopior och flytleksaker i plast som grannen. Restaurangerna kör samma koncept allihop – hemska digitalbilder på maten och exakt samma mat som alla andra. Kan tyvärr inte rekommendera en enda av de vi provade, de vara inte dåliga, men heller inte särskilt bra. Ryktet säger att det ska finnas en restaurang som heter The Lemon Tree en bit från Makrigialos som har fått en stjärna i Guide Michelin, hade vi rest utan barn hade vi gärna provat den.

Resan.
Redan innan avresan fruktade vi för den över två timmar långa bussresan från flygplatsen till hotellet. Just därför valde vi att flyga med eftermiddagsflyget från Malmö, och det visade sig vara ett smart drag för hela familjen lyckades på så vis sova sig igenom hela bussresan dit. Bussresan tillbaka var inte lika rolig, men det funkade okej. Tänk på att ta åksjuketabletter och köpa med riktiga spypåsar (ifall det skulle ske är det trevligare att slippa sitta med en genomskinlig grekisk plastpåse som lätt går sönder), ta gärna med något enkelt att tugga på och vatten så klarar ni er. Bussen tar en paus för luft, toabesök och inköp efter halva resan.

Barnklubben med Lollo & Bernie.
Ocean Beach Club hör egentligen ihop med stora Sunwing Resort som ligger 100 meter upp för backen. Fördelen med det tyckte vi var att vi kunde utnyttja deras bra grejer, men undvika allt det jobbiga med shower, vattenrutschbanor och skrikiga vattengympaledare. En av fördelarna tyckte vi var att vi kunde traska upp och lämna barnen i 90 minuter de dagarna vi ville, då fick de vara med i deras barnklubb (bokas i förväg). Det kostade 6€ per barn och dag. Barnen älskade det och vi fick lite tid för oss själva mitt på dagen. Barnen firande Lollos födelsedag, lekte skattjakt och byggde fruktprinsessor – och älskade det.

Att tänka på:
• Packa lätt, ni kommer bara gå runt i badkläder och flipflops ändå.
• Växla pengar innan resan, det är svårt att betala med kort utanför hotellet.
• Köp solkräm i Sverige, den är snordyr på plats.
• Boka eventuella spabehandlingar i tid, det blir lätt fullt.
• Ving erbjuder direktincheckning till planet från hotellet – helt fantastiskt.
• Checka ut och betala din vistelse kvällen innan avresa så slipper ni köa.
• Ladda upp med åksjuketabletter inför bussresan.

Resan är bokad via Ving och ni hittar hotellet här.


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1882