Katrin B

Katrin B

New York, dag VI.

Katrin reser.Posted by Katrin Bååth 2011-08-20 14:46

Frukost inne i coola Chelsea Market. En saluhall i gammal avdankad industribyggnad.


Nära Chelsea Market ligger omtalade High Line. Missa inte en skön promenad här.


Och inte långt från High Line hittar ni Limelight Marketplace, en fd katedral som blivit omgjord till en liten galleria. Gå hit om ni har vägarna förbi, men det är absolut inget måste. Arkitekturen är givetvis cool – men det är inte så mycket mer.


och vad passar bättre efter en lång promenad än världens godaste cupcakes från klassiska Magnolia Bakery och shopping på underbara Marc Jacobs Bookmarc.


Poolhäng på eftermiddagen.


Kvällen avslutades med veckans coolaste ställe Please don’t tell (PDT) och alldeles, alldeles för mycket sushi. För att komma in på PDT, tar man sig till korvhaket Grif Dogs på 113 Saint Marks Place i East Village. Går ner för trappan och in på korvstället, tittar till vänster, går in i den bruna telefonkiosken, slår en siffra och väntar på att någon öppnar dörren inuti telefonkiosken och välkomnar dig in på den hemliga baren. För att boka bord måste man ringa samma dag klockan 15.00, och ha en sjuk tur för det finns nämligen bara 17 matplatser (!). Så ska ni komma in så är det lättast att chansa på att bara gå dit. Det enda som serveras är korvrätter och sjukt goda specialdrinkar. Drinkarna kostar $15 styck, men det var det värt för att ha sett stället.


För att mätta våra halvhungriga magar gick vi till ett sushiställe på samma gata. Beställde in 12 rullar sushi tillsammans och tänkte att då blir vi nog lagom mätta... Döm av vår förvåning när vi fick in 72 sushirullar. 72 st. Varje rulle bestod nämligen av 6 st rolls. Schysst servitris eller hur, som inte sa ett ljud?!


Anna, som bott flera månader i New York tipsade om att inte missa 16 Handles, så när vi bara var någon gata ifrån kunde vi inte låta bli att prova deras 16 olika handtag med frozen yoghurt innan vi tog taxi hem. Och det var väl värt sin omväg.

  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post1533