Katrin B

Katrin B

Kärleksmums.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-07-05 11:19

Kärleksmums

2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl


Glasyr
50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

kokos

Sätt på ugnen på 225°C och klä en ugnsfast form med bakplåtspapper. Formen bör vara några cm hög. Smält smöret och låt svalna. Knäck äggen och tillsätt sockret i en bunke. Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Vispa med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölken, mjölet och det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet med elvisp. Häll ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10–15 minuter. Gör under tiden glasyren. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

Glasyren
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kaffet, kakaon, vaniljsockret och florsockret. Vispa till en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är ljummen. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat. Garnera med kokos.


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1510