Katrin B

Katrin B

Lätt-som-en-plätt-omelett.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-09-11 20:31

Lätt-som-en-plätt-omelett.

1 person

2 ägg
2 msk vatten
salt
svartpeppar

1 skiva ost

Rör ihop äggen, vattnet, saltet och pepparn. Dela ostskivan i mindre bitar och lägg i den också. Kör på full effekt i micron i 1 minut. Ta ut, rör om, och kör 1 minut till på högsta effekt. Färdigt.


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1557

Katrins chokladtryfflar.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-07-31 14:58

Katrins chokladtryfflar

ca 25 st

1,5 dl grädde
100 g smör
300 g mörk choklad
1 msk vaniljsocker
3 msk socker


Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden, minska värmen. Tillsätt vaniljsockret och sockret. Rör tills chokladen smält. Smeten ska sjuda inte koka. Låt smeten kallna, och stelna i kylskåpet. Forma smeten till runda kulor. Förvara tryfflarna i kylen i minst två timmar innan servering. Rulla sedan i kakao. Vill man göra annorlunda tryfflar kan man tillsätta exempelvis lite mintextrakt eller havssalt i smeten innan den ska stelna.

Förra helgen serverade jag mina tryfflar direkt på fina gamla matskedar, jag bara skopade upp, pudrade med kakao och serverade alla skedarna på ett stort fat. Det blev så där härligt avslappnat, men ändå väldigt vackert.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1525

Kärleksmums.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-07-05 11:19

Kärleksmums

2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl


Glasyr
50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

kokos

Sätt på ugnen på 225°C och klä en ugnsfast form med bakplåtspapper. Formen bör vara några cm hög. Smält smöret och låt svalna. Knäck äggen och tillsätt sockret i en bunke. Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Vispa med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölken, mjölet och det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet med elvisp. Häll ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10–15 minuter. Gör under tiden glasyren. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

Glasyren
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kaffet, kakaon, vaniljsockret och florsockret. Vispa till en jämn smet. Bred ut glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är ljummen. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat. Garnera med kokos.


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1510

Seg yoghurtsmoothie.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-05-04 22:20

Seg yoghurtsmoothie
Frysta hallon
Frysta björnbär
Grekisk yoghurt
Flytande honung
Banan


Häll frysta bär i mixern och fyll upp grekisk yoghurt upp tills det täcker bären. Toppa med lite flytande honung och 0,5–1 banan som sötma. Mixa tills den blir slät men ändå tjock i konsistensen. Häll upp i serveringsskålar och ställ in i frysen ca 30 minuter. Dekorera med bär och servera. Jag älskar att konsistensen blir glassig men seg.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1445

Brunchdags.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-04-17 18:03

Det bästa jag vet är att bjuda hem folk och duka upp riktigt ordentligt med massor av olika mat och tillbehör. En brunch är den perfekta bjudningen, då kan man bara fylla bordet med allt man har i kylskåpet och sedan bara toppa med lite fina skålar och brickor så känns det superlyxigt (tyvärr hann mina kära gäster redan ta för sig innan den här bilden togs). En av favoriterna jag bjöd på var turkisk yoghurt toppad med honung, hackade cashewnötter och färska jordgubbar. Mums.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1412

Köttfärssoppa med potatis.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2011-02-21 13:44

När jag hade besök i fredags bjöd jag på den här soppan, och jag gillar den så mycket att jag gjorde om den idag. Tack Pernilla W för receptet. Vill man göra soppan GI-anpassad kan man lätt utesluta potatisen.

Köttfärssoppa med potatis
1 purjolök
1 röd paprika
2 potatisar
300 g nötfärs
1 msk olja
2–3 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
svartpeppar
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
salt

Strimla purjolöken och paprikan. Skala och råriv potatisen grovt. Bryn köttfärsen i oljan. Tillsätt purjolöken, paprikan och potatisen. Fräs allt under omrörning. Häll i tomatpurén, paprikapulvret och svartpepparn. Häll på vattnet och buljongen och låt koka under lock i 15 minuter. Smaksätt med salt. Servera med en klick crème fraîche och gott bröd.

  • Comments(3)//blogg.katrinb.se/#post1341

Knäckebröd med mintchoklad.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-12-12 16:34

Idag har jag och Minna gjort jordens enklaste julgodis, dessutom lite nyttigare än allt annat.

Knäckebröd med mintchoklad
Brungräddat knäckebröd
Pepparmintsolja
Mörk blockchoklad

Och det är lika enkelt som det låter, bara smält chokladen i ett vattenbad och blanda i några droppar pepparmintsolja. Doppa bitar av knäckebrödet i mintchokladen och låt stelna på bakplåtspapper. Färdigt! Smaken är lite som en egen version av kexchoklad.

  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post1220

Finfin fikonmarmelad.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-12-02 13:02

Igår lekte jag husmor (detta är verkligen det enda jag gör i saft- och syltväg) och gjorde finfin fikonmarmelad. Ska bli julklappar åt fina vänner. Förresten sanslöst gott på GI-knäcket ihop med en bit parmesan.

  • Comments(9)//blogg.katrinb.se/#post1201

Squashtagliateller.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-11-13 19:55

I torsdags bjöd kära familjen Emilsson på kvällsmat i form av kyckling med squashtagliateller. Vi blev stormförtjusta, så redan idag (två dagar senare) stod tagliatellerna på menyn igen. Ett väldigt trevligt tilltugg till kyckling eller fisk.

Squashtagliateller
(4 personer)
4 st squashfrukter
1 tsk salt
0.5 dl god olivolja
1 knippe färsk bladpersilja
1 st citron, rivet skal och saft
havssalt
nymalen svartpeppar
50 g grovt riven färsk parmesan
Garnering: pinjenötter, basilikablad


Skölj av squashen och hyvla "tagliatellestrimlor" med hjälp av en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig i ca 30 minuter. Lägg över squashtagliatellerna i en skål. Häll på olivolja, rivet citronskal och saften av en citron och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesan och strö på flingsalt och malen svartpeppar. Servera ihop med fisk eller fågel.

Receptet kommer från recept.nu

  • Comments(2)//blogg.katrinb.se/#post1166

Kvällens meny.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-10-12 22:53

I sann GI-anda serverade kocken (läs Robert) idag Nötfärsbiffar med rostade grönsaker och dijoncrème.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1108

Bästa GI-knäcket.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-10-02 17:19

Jag erkänner att jag själv var väldigt skeptisk, men det är faktiskt jättegott till lite ost. Och för mig och er andra som undviker kolhydrater just nu, kan jag meddela att det här knäcket helt saknar kolhydrater.

Linas GI-knäcke

1 helt paket hela linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
vatten
flingsalt
timjan

Lägg linfröna, solroskärnorna, pumpakärnorna och sesamfröna i en stor skål, blanda i timjan och salt och häll över så mycket vatten att det mäter ca 1 cm över fröna. Låt blandningen stå över natt i kylen. Ta gröten och smeta ut på bakplåtspapper på plåt i ett väldigt tunt lager. Strö över lite mer timjan och salt. Grädda i ugnen först i 150° i 30 minuter, sedan 100° i 2,5 timmar. Låt svalna och bryt sedan i bitar och servera med goda ostar och fikonmarmelad eller flytande honung.

  • Comments(2)//blogg.katrinb.se/#post1092

Klassiska chokladbollar.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-09-17 12:44

En VAB-dag som denna blir det hemmagjorda chokladbollar. Minna älskar att baka.

Klassiska chokladbollar
ca 10–15 st
100 g smör
3 dl havregryn
2 msk kakao
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1–2 msk vatten


Blanda smöret och havregrynen i en skål. Tillsätt kakaon, sockret, vaniljsockret och vattnet. Gegga ihop alltihop med fingrarna tills du får en jämn smet. Rulla bollar och garnera med pärlsocker eller kokos.




  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1061

Pizza med chèvre & fikon.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-09-03 18:30

Idag bakar min egen pizzabagare (läs Robert) världens godaste pizza. Den tar lite längre tid än 15 minuter en quart, men den är väl värd att vänta på.

Seg pizzadeg
(4 personer)
3 dl ljummet vatten
25 g jäst
8 dl vetemjöl
1 krm salt

Blanda jästen och vattnet i en skål. Blanda samman mjölet och saltet direkt i matberedaren. Häll i jästblandningen i mjölet. Kör matberedaren i ca 5 minuter tills degen är seg, men inte kladdig. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om den känns för kletig. Låt jäsa under bakduk ca 1–2 timmar. Kavla ut degen på en mjölad plåt och lägg på ingredienserna. Givetvis kan man ha på vad som helst på den här pizzan, men detta är mina favoritpålägg. Grädda i mitten av ugnen i 250°, ca 10–15 minuter.

Godaste pålägget
3 burkar hela skalade tomater
2 pkt mozzarella
100 g parmaskinka
100 g chèvreost
2 st färska fikon
flytande honung

Klipp sönder tomaterna och låt dem rinna av i en sil. Krama ur all överflödig vätska. Alla ingredienser ska på pizzan och med in i ugnen utom honungen, som ringlas på vid servering.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post1025

Härliga havregrynsvåfflor.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-08-21 08:53

De här våfflorna blir mycket frasigare och mer matiga än vanliga våfflor. Man kan tro att det smakar konstigt med havregryn, men det påverkar inte smaken alls, bara frasigheten.

Havregrynsvåfflor
(4 personer)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4,5 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
50 g smör
1 dl havregryn

Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner mjölken, grädden och det smälta smöret till en jämn smet. Blanda ner havregrynen och rör om. Dags att grädda våfflorna. Prova att servera med crème fraiche, finhackad rödlök och rom, det är supergott.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post997

Perfekt Gino.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-08-05 10:08

Nu har jag äntligen kommit fram till vad hemligheterna bakom en perfekt Gino är.
Använd bara oslafsig frukt (dvs undvik t ex frysta bär och nektariner, eftersom det blir så vattniga i ugnen). Och använd en brännare för att få fin färg och yta på chokladen.

Gino
(4 personer)
3 kiwifrukter
1/2 liter jordgubbar
2 bananer
200 g vit choklad

Skär alla frukterna i fina små bitar och fördela jämt i portionsskålar. Hacka chokladen och strö över hälften av chokladen över frukterna. Kör i ugnen i ca 175°, tills frukten har blivit varm och chokladen har börjat smälta. Ta ut formarna och riv över resten av chokladen. Bränn med brännaren för att smälta och ge allt en fin färg och en lite krispig skorpa. Servera med en kula vaniljglass.

Min brännare kommer från Magasin för Svenska Hem, liknande finns i välsorterade butiker.



  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post968

Godaste guacamolen.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-07-26 20:59

Godaste Guacamolen
1 burk lättkesella
2 avocado
1 msk chunky salsa
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar

några droppar lime

Blanda alla ingredienser med hjälp av en stavmixer. Häll upp i en skål och garnera med svartpeppar. Den här guacamolen funkar utmärkt både som tillbehör till grillmaten och som dipp till chipsen.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post953

Varma frukostscones.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-07-18 10:21

Idag blev det sconesfrukost i sann Leila-anda. Receptet kommer från min gamla hemkunskapsbok.
Jag brukar göra mina scones i muffinsformar, de blir mycket finare då.

Varma scones
(4 personer)
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Finfördela margarinet i mjölblandningen med fingrarna. Tillsätt mjölken och arbeta samman degen (den ska vara väldigt kletig). Klicka deg i muffinsformar, och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 250° tills de fått en gyllenbrun färg.
Servera direkt från ugnen, och njut med en kopp te, god marmelad och trevligt sällskap.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post946

Supersöta minimuffins.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-06-09 22:10

Idag har jag bakat muffins enbart för att visa er en bra idé (mina kära kollegor ska få smaka till fikat imorgon). Jag har nämligen gjort jättegulliga minimuffins, precis lagom att servera till kaffet. Receptet är Leilas chocolate cupcakes (ni hittar det under kategorin Katrin i köket) och miniformarna fick jag på en viss snabbmatskedja – känner ni igen dem?

  • Comments(5)//blogg.katrinb.se/#post838

Minnas pannkakor.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-05-08 20:44

Minnas absoluta favoritmat är klassiska pannkakor med sylt.

Pannkakor
(8–10 st)
2,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk flytande margarin

Blanda mjölet och saltet i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa i äggen och sist margarinet. Grädda i vanlig stekpanna eller i ett plättlägg. Vi brukar äta våra pannkakor med sylt och keso.



  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post734

Saras tomatsoppa.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-04-28 15:20

Den här soppan är det godaste, enklaste, billigaste och nyttigaste i soppväg jag någonsin har gjort. Prova!

Saras Tomatsoppa
(4 personer)
1 gul lök
olivolja
2 burkar hela skalade tomater
1 burk päronhalvor
1 grönsaksbuljong
frysta provencalska örtkryddor
1 citron
salt
svartpeppar

turkiskt yoghurt
riven parmesan


Hacka löken och fräs i olivoljan. Tillsätt tomaterna, päronhalvorna, buljongen och ca 1 dl vatten. Låt koka ca fem minuter. Pressa i saften från citronen. Krydda efter smak. Mixa soppan och servera med turkisk yoghurt, riven parmesan och gott bröd.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post671

Skål för våren.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-04-12 21:12

I lördags serverade jag min pannacotta i dessa söta små syltburkar.
Visst blev det fint. Du hittar burkarna på Åhléns för 29 kr styck.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post606

Tortillapizzor.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-04-12 09:31

Detta är enkla och supersnabba pizzor gjorda på vanligt tortillabröd. Du slänger lätt ihop dem på tio minuter. Idén har jag fått av Marcus Carlholt.

Tortillapizzor
mjuka tortillabröd
tomatsås
parmaskinka
mozzarella
ruccolasallad
tomater
pinjenötter
olivolja
färsk basilika
flingsalt


Lägg tortillabröden på en plåt, gör en pizza med tomatsås, skinka och mozzarella, grädda i ugnen 4–7 minuter i 175°. Ta ut pizzorna och lägg på ruccolan, pinjenötterna och tomaterna. Ringla över lite olivolja och strö över salt och färsk basilika. Färdigt.




  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post602

Glasstårta.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-03-24 22:16

Världens enklaste glasstårta, och den kan förvaras ett bra tag i frysen utan att bli dålig.

Glasstårta med hallon & mango
3 dl vaniljvisp
1 pkt maränger
frysta hallon
fryst mango eller annan frukt

Kör bären i mixer för att få mindre bitar, och krossa marängerna i påsen. Vispa vaniljvispen ganska hårt i en skål, blanda i bären, frukten och marängerna. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar innan servering. Servera eventuellt med riven choklad som garnering.



  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post555

Pinnbröd i Stadsparken.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-03-21 19:32

Idag har vi lekt och grillat korv med pinnbröd i Stadsparken. Pinnbröd ger mig en sån där härlig ute-i-skogen-med-friluftsfrämjandet-nostalgi-känsla, vilket är ljuvligt.

Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl kallt vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner vattnet och knåda till en deg. Ta med degen i en påse till grillplatsen. Rulla degen mellan händerna till långa korvar som sedan snurras antingen runt en korv eller direkt runt en pinne. Grilla över glöd. När brödet lossnar från pinnen är det färdigt.

  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post544

Bästa chokladsåsen.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-02-21 20:57

Jag tycker att den bästa chokladsåsen är den man gör själv, och den här är dessutom barnsligt enkel att göra, så den passar utmärkt till alla möjliga festligheter.

Hemmagjord chokladsås
1 dl kakao
1 dl vatten
1 dl socker

Rör ihop allt i en katrull, koka upp och låt koka tills såsen är tjock, blank och slät, ca 5–10 minuter.


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post413

Dukdekor.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-02-17 18:56
Finaste kakdekoren gör jag med hjälp av florsocker och en vanlig spetsgardin, visst blir det vackert.



  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post395

Morfars ananastugg.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-02-15 18:46

Morfars ananastugg

1 färsk ananas
2 färska limefrukter


Skiva och dela ananasen i lagom stora tilltuggsbitar och lägg på ett uppläggningsfat. Riv limeskalet över ananasbitarna, och avsluta med att pressa över juicen från limefrukterna. Låt stå i kylen ca 30 minuter före servering. Detta är ett underbart gott tilltugg som man kan äta lite när som helst.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post385

Choklad till kvällen.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-02-05 14:36
Erika och Kerstin, ni kan vara lugna, Minna har fixat fredagsmys.


Hmmm, undrar vem som slickade skålen...

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post346

Minna bakar chokladbollar.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-01-27 10:46


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post315

Jennies grova.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-01-26 16:29
Idag har jag bakat världens godaste och enklaste bröd – inget kladd och ingen jästid.
Brödet är lika gott till soppa som till en kopp te.


Jennies grovbröd
(2 limpor)
4 dl fiberhavregryn
1 liter mjöl (välj själv hur grovt)
2 dl linfrön
2 dl grovhackade hasselnötter
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
8–10 dl lättyoghurt naturell
1 dl flytande honung
1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda fiberhavregrynen, mjölet, linfröna, nötterna, bikarbonaten och saltet i en bunke. Rör i yoghurten, honungen och lingonsylten. Klicka ner smeten i två smorda bakformar. Grädda nederst i ugnen i 60 minuter. Låt svalna under bakduk på galler.

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post311

Chocolate Cupcakes.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-01-11 11:25
Idag firar jag 1 000 besökare och 10 år på Ny reklam med att baka Leilas Chocolate Cupcakes.



Cupcakes
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Chocolate frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao av god kvalitet
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
Rör sist ner kaffet. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.

Receptet kommer från www.recept.nu

  • Comments(1)//blogg.katrinb.se/#post245

Kanel- & kardemummamüsli.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2010-01-10 10:21

Det är omöjligt att inte älska den här müslin, och nyttig är den också...

Kanel- & kardemummamüsli
6 dl rågflingor
6 dl fiberhavregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl linfrön
1 dl krossade hasselnötter
kanel
kardemumma
4 msk rapsolja
3 msk flytande honung
1 dl vatten
russin

Ta fram en stor plåt med hög kant. Blanda rågflingorna, havregrynen, havrekliet, vetegroddarna, linfröna, och hasselnötterna direkt i formen. Strö på massor av kanel och kardemumma. Ringla över oljan, honungen och droppa över vattnet. Blanda samman müslin med en slev. Rosta i mitten av ugnen
ca 20 minuter i 175°. Rör om någon gång under tiden. Låt müslin kallna i plåten, tillsätt sedan russin
efter egen smak, häll upp i glasburk med tätslutande lock.


  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post242

Rocky road.

Katrin i köket.Posted by Katrin Bååth 2009-12-16 13:20

Idag har jag bakat Leilas Rocky road, världens godaste julgodis. Superenkelt och jättegott.

Rocky Road
600 g mörk choklad
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Hacka dumlekolan till mindre bitar och hacka alla nötterna grovt. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samtliga ingredienser. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger. Servera på glöggmyset eller bara när du myser framför brasan.


Mer av Leilas recept hittar du på www.recept.nu

  • Comments(0)//blogg.katrinb.se/#post203